Nevşehir HBV Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, ‘Türkiye Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması’nda Türkiye 2’nciliği ve 3’üncülüğü elde etti.
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği (AGEB) tarafından Anfaş Antalya Expo Center'da 17-20 Ocak 2018 tarihleri arasında ‘Türkiye Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması’ düzenlendi. Dünyaca ünlü aşçıların verdiği eğitimler ile başlayan ‘Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması’ çeşitli kategorilerde düzenlenen yemek yarışmalarıyla tamamlandı.
Yarışmaya katılan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Yaşar Mete, Sezer Şallı, Eda Bilem, Gamze Pınar Koparan ve Sümeyye Mutlu kupa ve madalyalar kazandı.
14 mutfak ünitesinde 160 aşçı başı, 500 yarışmacı ve 10 binin üzerinde ziyaretçinin ağırlandığı ‘Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması’nda hünerlerini sergileyen öğrencilerden Yaşar Mete, Sezer Şallı, Eda Bilem Türkiye Üniversitelerarası ‘Kapalı Kutu (Black Box)’ kategorisinde Türkiye 2.si olarak 2’ncilik kupası ve gümüş madalya, Gamze Pınar Koparan, Sümeyye Mutlu ve Eda Bilem ise ‘Geleneksel Babaanne Aşı’ kategorisinde Türkiye 3.sü olarak 3’üncülük kupası ve bronz madalya kazandılar.