Bugun...
HALK ADAMI ZEKİ TEKİNER


Doç. Dr. Faruk Güçlü
 
 

facebook-paylas
Tarih: 16-06-2017 16:09

ÖLÜMÜNÜN 37.NCİ YILINDA HALK ADAMI ZEKİ TEKİNER

17 Haziran 1980 tarihi, Nevşehir siyasi tarihinin en acı günü, en karanlık noktasıdır. 37 yıl önce haince bir suikast sonucu Av. Mehmet Zeki Tekiner yaşamını yitirdi. İşin en acı tarafı da belki ertesi gün kaldırılan cezanesi esnasında tabutuna 13 kurşun sıkılmış olmasıdır.

1961 yılında Kurucu Meclis üyeliği daha sonra CHP Nevşehir Milletvekiliği yapan Tekiner’in yaşamı ailesinden çok Nevşehir insanının sorunlarını çözmekle geçmiştir. Öldürüldüğünü duyunca şoke olmuştum. Çünkü o kimseye zarar vermez, karıncayı dahi ezmezdi. Üzüntüm sonsuzdu. Çünkü onunla sadece birkaç kez görüşmüş olmama rağmen bende derin bir iz bırakmıştı. O diğer siyasilere asla benzemeyen filozofi yapıda bir halk adamıydı. Büyük insan olmasına rağmen son derece alçak gönüllü idi. Yeri doldurulamayan derin bir boşluk bırakarak gitti. 

Kuşkusuz Tekiner siyasi bir kişi idi. Ortanadolu bölgesinin bilge kişisi idi. Ama ben onu siyasi kişiliği dışında insan olarak çok sevmiştim.

-O herkesin günün her saatinde para ödemeden arayabildiği bir avukattı.

-O devamlı haklının, zayıfın ve güçsüzün yanında yer alan dürüst bir insandı.

 -Ofisi hatta evi herkese açıktı.

-Zamanının çoğunluğunu Nevşehir ve Nevşehirli için harcamıştı.

-Kendisine önerilen büyük makamları tercih etmemiş, Nevşehir’de avukat olarak kalmayı tercih etmişti.

-Hiç kuşkusuz katilleri ve katilleri teşvik edenler Tekiner’i yakından tanısalar idi, ona kurşun sıkmak bir yana derin bir sevgi duyarlardı.

-Tekiner, ülkesini, insanını ve devletini severdi.

-Nevşehir’de uğramadığı köy ya da mahalle veya sokak olduğunu sanmıyorum.

-Siyasi görüşüne bakmadan yardımcı olduğunu insanların sayısının rakamlarla ifade edilmeyecek büyüklükte olduğunu düşünüyorum.

Ülkemizi, devletimizi sevmeyenler, kaos ve kargaşadan beslenenler, onu bizden ayırdılar. Biz onu kaybettik. Nevşehir kaybetti, Ortaanadolu kaybetti.

Anısı önünde saygıyla eğiliyorum.



Bu yazı 1901 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI