Bugun...


Avanos'ta Festival Coşkusu Vardı
Avanos Belediyesi Uluslararası Avanos-Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivali gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 30-07-2019 06:21
Avanos'ta Festival Coşkusu Vardı

Binlerce Avanoslu ile çevre il ve ilçelerden gelen izleyicilerin yanında yabancı turistlerin de katıldığı 1. Uluslararası Avanos-Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivalinde coşku egemendi.

Avanos Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce düzenlenen 1. Uluslararası Avanos-Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivali tören ve kortejle başladı. 

Avanos anfitiyatrosunu tamamen dolduran izleyiciler, akşam saat sekizde başlayan gösterilerde önce saygı duruşunda bulunup, hep birlikte İstiklal marşını söylediler. Avanos Belediye Başkanı Alper İbaş ve Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan'nın kısa konuşmasından sonra ülkelerin birbirinden güzel ve ilginç halk danslarını izleyiciler coşkuyla izlediler. 

Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Avanos Kaymakam Vekili Mehmet Maraşlı, CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Avanos Belediye Başkanı Alper İbaş, Hacıbektaş Belediye Başkanı Yoldaş Altıok'un da katıldığı festivalin ilk günü gösterileri gece yarısına kadar devam etti.

Açılış konuşmalarında belirtildiği üzere iki ay önce gerçekleştirilme kararı alınan festival  3 gün sürecek. 1. Uluslararası Avanos-Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivalinde Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Meksika, Romanya ve Türkiye'den 14 halk dansları topluluğu ekibinde yer alan yaklaşık 500 dansçı katılıyor.



HABER VİDEOSU





Bu haber 997 defa okunmuştur.

Gülşehir Nöbetçi Eczaneleri
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI