Bugun...


Gürültü Kirliliği Haritası
Nevşehir’in ilk kez CBS ile "Gürültü Kirliliği Haritası" çıkarıldı.

facebook-paylas
Tarih: 29-12-2017 19:31
Gürültü Kirliliği Haritası

Nevşehir’de gürültü kirliliği ile mücadele etmek için NHBV Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Erkan Kalıpcı ve Nevşehir Belediyesi Çevre Mühendisi İsmet Bilgen tarafından il merkezinin trafik kaynaklı gürültü kirliliği haritası çıkarıldı.

Halk sağlığı için son derece önemli olan gürültü kirliliği analizine yönelik Nevşehir merkezindeki toplam 60 adet ölçüm istasyonunda gürültü ölçümleri gerçekleştirildi. Bir yıl boyunca sabahları 07.00 - 09.00 saatleri, öğlenleri 12.00 - 14.00 saatleri, akşamları 19.00 - 21.00 saatleri arasında gerçekleştirilen ölçümlerde ses açısından kirli bölgeler kaydedildi. 

Nevşehir merkezinde sabah, öğlen ve akşam olmak üzere gürültü kirliliği haritaları Coğrafi Bilgi Sistemleri ile ilk kez hazırlandı. Yapılan ölçümler sonucunda Nevşehir merkezinde ortalama caddelerin eşdeğer gürültü ölçüm seviyelerinin 70-80 dBA aralığında olduğu tespit edildi. Elde edilen haritalar ve veriler değerlendirilerek il merkezindeki gürültü kirliliğinin azaltılması ve önlenmesi için gerekli önerilerin oluşturulduğu belirtildi.            




Bu haber 882 defa okunmuştur.

Gülşehir Nöbetçi Eczaneleri
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI