Bugun...


Atatürk'ün Hacıbektaş'a Gelişinin 97. Yıldönümü Kutlandı
Mustafa Kemal Atatürk'ün Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine gelişinin 97. yıldönümü etkinliklerle kutlandı.

facebook-paylas
Tarih: 22-12-2016 21:05
Atatürk'ün Hacıbektaş'a Gelişinin 97. Yıldönümü Kutlandı

Kutlamalar Hacıbektaş Belediyesi önünde bulunan Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Etkinliğe; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir İl Garnizon ve Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ramazan Akça, Hacıbektaş Kaymakam Vekili Mustafa Atsız, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Müftüsü Yakup Öztürk, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Köçer, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, mülki amirler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Koşusu'na katılan atletler, Türk bayrağını, Vali Aktaş'a teslim etti.

Vali Aktaş ve protokol üyeleri, Atatürk'ün ilçeyi ziyaretinde konakladığı Atatürk Evini gezdikten sonra Hacıbektaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa geçtiler.

Ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan "Kurtuluş Mücadelesi" adlı gösterinin sahnelenmesinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada;

“Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları yurdu düşman işgalinden kurtarmak ve tam bağımsız bir devlet kurmak için başlattıkları ulusal kurtuluş mücadelesinin başlayabilmesi ve başarılabilmesi için tüm Anadolu insanını bir halka etrafında birleştirmenin gerekliliğine inanıyorlardı. Bu amaç uğruna yola çıkan Gazi ve arkadaşlarının Hacıbektaş’a gelmeleri büyük önem arz etmekteydi. İlke ve görüşleri evrensel hale gelmiş Hacıbektaş Veli ve erenlerinin günümüze ışık tutan bu görüşlerden Atatürk ve arkadaşlarının da istifade ettiği açıktır.

Milli mücadelede bir harç vazifesi görecek olan bu görüşlerin doğup dünyaya yayıldığı bir coğrafyaya yola çıkan heyeti Hacıbektaş halkımız tam bir misafirperverlikle bağrına basmıştır.

'İncinsen de İncitme' diyen ana felsefesinde ceylan ile aslanı bir kucakta besleyen Hacıbektaş Veli’nin 'Yurtta Sulh Dünyada Sulh' ilkesiyle şekillenen Atatürk’ün en büyük ilkelerden birisiyle özleşmesi bu topraklarda mümkün olmuştur.

Bulunduğumuz coğrafyada bugün özellikle yaşadığımız etrafımızda ve maalesef ülkemiz içerisinde de yaşadığımız hain bölücü terör örgütlerinin yaptığı yıkıcı faaliyetleri göz önüne aldığımızda, tüm bu ilkelerin Atatürk ilke ve inkılapların Hacıbektaş Veli ve diğer erenlerimizin görüşlerini iyi kavramalı ve vatanımızın, milletimizin, devletimizin kıymetini iyi bilmeliyiz. Bu güzel ilçemizin,  bu güzel coğrafyamızın diğer coğrafyalardan, etrafımızda gerek Suriye'de, gerek Irak'ta, gerek Ortadoğu'da diğer ülkelerde yaşanan hadiseleri, yaşanan insanlık dramlarını göz önüne aldığımız zaman nasıl bir coğrafyada yaşadığımızı, nasıl bir şanslı millet olduğumuzu iyi kavramamız gerekmektedir” dedi.

Program, semah gösterilerinin ardından, çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi. 

Programın ardından, granit ve seramik sanatçısı Züleyha Kurt’un eserlerinden oluşan bir serginin açılışı Vali Aktaş tarafından yapıldı.

Sergiyi gezen Vali Aktaş, granit ve seramik sanatçısı Züleyha Kurt’a sergilenen el sanatları ürünlerini beğendiğini ifade ederek başarılarının devamını diledi.




Bu haber 1043 defa okunmuştur.

Gülşehir Nöbetçi Eczaneleri
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI