Bugun...


Büyüyen Türkiye'nin Askıda Yemeği
Yüzde 11,1 büyüdüğü açıklanan ülkemizde "askıda yemek" müdavimleri rekor kırıyor.

facebook-paylas
Tarih: 13-12-2017 07:13
Büyüyen Türkiye'nin Askıda Yemeği

Nevşehir'de muhtaçların sıcak bir yemeğe kavuşması için "askıda yemek" uygulaması başlatıldı.

Nevşehir Belediyesinin katkılarıyla Askıda Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından başlatılan "askıda yemek" uygulaması devam ediyor. Hayırseverler tarafından hazırlatılan yemekler, her gün ellerinde taslarıyla ve kaplarıyla gelen ailelere dağıtılıp evlerine gönderiliyor.

"Askıda yemek" hizmeti, Nevşehir Belediyesinin Modern Kapalı Pazaryerindeki lokantada da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. "Askıda yemek" uygulamasına vatandaşlardan büyük talep oluyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise iki gün önce, Türkiye'nin yılın üçüncü çeyreğinde rekor bir seviyede büyüme kaydettiğini açıkladı. Buna göre gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,1 arttı. 

Ancak uzmanlar, hesaplama değişikliği ile belirlenen büyüme rakamlarının yanıltıcı olduğunu söylüyorlar. Bir ekonomi uzmanının görüşü şöyle: “Milli geliri hesaplama şekli değişti, zengileşmiş gibi olacağız. Gerçekte, reel olarak ne ülkenin geliri, ne de kişi başı milli gelir değişmeyecek, ama milli gelir ve kişi başı milli gelir rakamları büyüyeceği için ‘zenginleşmişiz gibi’ olacağız.”




Kaynak: Ajanslar

Bu haber 833 defa okunmuştur.

Gülşehir Nöbetçi Eczaneleri
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI