Bugun...


Göreme Davalık Oldu
Göreme Vadisinin Milli Park statüsünden çıkarılmasına dava açıldı.

facebook-paylas
Tarih: 04-11-2019 19:02
Göreme Davalık Oldu

UNESCO’nun 1985 yılında Dünya Miras Listesine aldığı ve 1986 yılından itibaren de Bakanlar Kurulu kararı ile Milli Park statüsü verilen Göreme Vadisinin Cumhurbaşkanı kararı ile Milli Park olmaktan çıkarılmasına dava açıldı. 

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Göreme Vadisini Milli Park olmaktan çıkartan Cumhurbaşkanlığı Kararında yürütmenin durdurulması ve kararın iptalini istedi.

Yürütmeyi durdurma ve iptal istemiyle Danıştay'a başvuru yapan HKP avukatları tarafından, Cumhurbaşkanı Kararının Anayasaya ve 2873 sayılı Milli Parklar Kanuna aykırı olduğu, Uluslararası sözleşmeler yönünden işlemin sakat olduğu ve iptal edilmesi gerektiği belirtildi.

Dava dilekçesinin sonuç ve istem kısmında, “Göreme Vadisinin Milli Park statüsünden çıkarılmasına dair karar; yetki, şekil, sebep, konu, amaç yönlerinden Anayasaya, Sosyal Hukuk Devleti ilkesine, Kamu yararına, 2873 sayılı Yasaya, Kültür ve Tabiat Varlıkları Mevzuatına, Uluslararası Sözleşmelere, İdare Hukuku İlkelerine usul ve esastan aykırılığı nedeniyle, ileride telafisi çok zor zararlara neden olacağından öncelikle yürütmenin durdurulması ve iptaline karar verilmesini bilvekale arz ve talep ederiz” ifadelerine yer verildi.




Bu haber 600 defa okunmuştur.

Gülşehir Nöbetçi Eczaneleri
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI