Bugun...


Hububat Hasadı Başladı
Hububat hasadına başlayan Nevşehir genelindeki çiftçilerin yüzü güldü.

facebook-paylas
Tarih: 17-07-2017 06:28
Hububat Hasadı Başladı

Nevşehir'in Gülşehir ve Hacıbektaş ilçelerinde yoğunlaşan hububat hasadı yüz güldürüyor. Nevşehir merkez Sulusaray Kasabasında başlayan hasada Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz da katıldı.

İl Müdürü Okan Yılmaz, yaptığı açıklamada, biçerdöverle yapılan hububat hasadında dane kaybını önlemek amacıyla il ve ilçe müdürlüğü teknik personeli tarafından hasat yapan biçerdöverlerin kontrollerinin devam ettiğini belirtti. 

Çiftçilerin büyük emek, zaman ve masrafla üretmiş oldukları tarla bitkilerinin, zamanında, en az dane ve sap kaybı ile tekniğine uygun olarak biçilmesini sağlamak ve bu sayede milli servet kaybını önlemeyi amaçladıklarını ifade etti. 

Okan Yılmaz şöyle konuştu: "Biçerdöverlerle yapılan hasatta meydan gelen dane kayıpları ile dane hasarlarını en alt seviyede tutmak, biçerdöverlerin çalıştırılmaları, kullanımı, kontrol hizmetlerinin yürütülmesi ile denetlenmesi amacıyla bakanlığımızın talimatı doğrultusunda ilimizde 2017 yılı hasat döneminde hasat tekniği konusunda yetiştirilmiş ve Nevşehir Valimiz Sayın İlhami Aktaş'ın yetkilendirmesiyle görevlendirilen 18 kontrolörle hububat hasadı gerçekleştiren biçerdöverler etkin bir şekilde kontrol edilmektedir. Kontrollerimiz hasat sona erinceye kadar devam edecektir. Ekolojik düzeni korumak açısından bu kontroller son derece önemlidir" dedi.

Biçim kontrolleri yapıldıktan sonra çiftçiler ve biçerdövercilerle görüşen İl Müdürü Okan Yılmaz bölgedeki ürün durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunarak bereketli bir hasat sezonu olması temennisinde bulunuldu.  




Bu haber 1082 defa okunmuştur.

Gülşehir Nöbetçi Eczaneleri
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI