Bugun...


İl Milli Eğitimde Aşure Çorbası Etkinliği
Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde aşure çorbası dağıtım etkinliği yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 05-10-2017 07:08
İl Milli Eğitimde Aşure Çorbası Etkinliği

Muharrem ayı münasebetiyle Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan aşure çorbası kurum çalışanlarına ikram edildi. 

Aşure çorbası dağıtımından önce konuşan Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, "Herkesin bildiği üzere, Peygamber Efendimizin  torunu ve Hz. Ali’nin oğlu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 kişi Hicri 61´de muharremin onuncu gününde (10 Ekim 680) Kerbela´da Yezid´in ordusunca katledilmiştir. Dolayısıyla muharrem ayı ve bu ayda tutulan oruç ve sonrasında pişirilen aşure bizler için çok daha derin ve diğer toplumlardan farklı anlamlara sahiptir. Bu sebepten bu ayda ve aşure günlerinde hüzünlüyüz; ancak muharrem ayı münasebetiyle böyle güzel bir geleneği devam ettirdiğimiz için mutluyuz. Bu ayda oruç tutmak ve Müslümanlar için çok önemli hürmet edilen olayların bu ay içinde gerçekleşmesi ve İslam tarihindeki en üzücü olaylardan biri olan Kerbela hadisesinin bu ayda yaşanılması muharrem ayını önemli kılar. Bugünler birlik ve beraberliğimizi pekiştiren önemli günlerdir. Cenabı Allah bizleri birlikten, beraberlikten, iyilikten, güzellikten ayırmasın. Aşure gününüz mübarek olsun" dedi ve bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Daha sonra Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline aşure çorbası dağıtımı yaptı.




Bu haber 759 defa okunmuştur.

Gülşehir Nöbetçi Eczaneleri
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI