Bugun...


Başkan Bir Yıllık Bilanço Çıkardı
Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, seçildiği tarihten bu zamana kadar geçen dönemde yaptıkları ve yapamadıkları işlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 30-05-2015 01:56
Başkan Bir Yıllık Bilanço Çıkardı

Belinay Düğün Salonunda saat 14.00'te başlayan toplantıya katılım yoğun oldu. Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ile belediyenin MHP'li Meclis üyelerinden Raşit Kılıçkaya, Turan Şener, Ayten Türkyılmaz, Yakup Yılmaz ve Muammer Develi'nin yerlerini aldıktan sonra başlayan toplantıya, MHP İlçe Başkanı Abdullah Ergen, MHP İl Genel Meclisi Üyesi Hilmi Ergene, bazı mahalle muhtarları, eski belediye başkanı Oğuz Diker ile belediye çalışanları ve bir kısım halk katıldı. Bayanlar da toplantıya ilgi gösterdiler.

Göreve geldikleri bir yılı aşkın zamanda belediye faaliyetleri hakkında halkı bilgilendirmek amaçlı yaptıkları bu ilk toplantının arkasının geleceğinden bahsederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, belediyenin faaliyet bilançosunu çıkardı. 

Belediyede çalışan toplam 147 personelin 486 bin lira aylık gideri olduğunu belirten Başkan Arısoy, güvenlik olarak çalışan personelin işgücüne dahil edilerek sonraki yıllarda güvenlik ihalesine girilmeyeceğini açıkladı. Mesai imza defteri uygulaması ile işe gidiş gelişleri ve personel izinlerini düzene sokarak kurumsallaşmayı sağladıklarını anlattı.

Vergi Dairesi, SGK ve MEDAŞ gibi kurumlara geçmiş dönemden kalan 1 milyon 891 bin 318 lira borcun 36 taksit halinde yapılandırıldığını söyleyen Arısoy, ayda 52 bin 836 lira taksit ödediklerini, gelirlerdeki yüzde 25 artışı yatırıma yönlendirerek giderlerde de aynı oranda artış meydana geldiğini bildirdi.

Belediye Başkanı Arısoy şöyle devam etti: "30 Eylül 2014 tarihinden sonra resmi plakalı araçlarla yolcu taşımacılığı yapılamayacağına dair Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının kararına istinaden halkımızın can güvenliği ve huzurlu yolculuk yapması için  5 adet sıfır Mercedes otobüsü olan bir şirket yüzde 100’ü  hibe olmak şartıyla belediyemizce alınarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.  

19 Ağustos 2014 tarihinde Pınarbaşı mevkiimizden gelen su şebekemizin tamamen ortadan kalkması neticesi, 3 gün gibi kısa bir sürede şehrimize su verilerek, yaklaşık 550 bin liralık harcama yapılıp su hattımız yenilenmiştir.

HES Baraj Gölünün kanalizasyon alt yapımızı iflas ettirmesi neticesi 2012 yılından beri yapılamayan arıtma tesisine Danimarka malı 3 adet Flayt marka motor, çelik ızgaralar, bilgisayar donanımı, keson kuyu yapımı, elektrik çekimi,  2200 metre boru  ve 11 metre kot farkıyla işçilik vs. masraflar için tahminen 228 bin TL yatırım yapılarak, kanalizasyonumuz çalışır hale getirilmiştir."

Başkan, "Şehrimizin ortasından geçen Pınarbaşı Özü kenarına DSİ'nin yaptırdığı çitlerin aynı seviyeye getirilmesini sağlamak üzere beton hatıllar yapılması için alınan malzemeye 84 bin TL harcanmıştır. Yakın bir zamanda çitlerin aydınlatılması da yapılacaktır" dedi.

Karacaşar Mahallesinin Cumhuriyet Meydanı yapımı işi için 7905 metrekare kilitli parke taş kullanıldığını belirten Arısoy, orada yarım bırakılmış doğal kanalizasyon arıtma tesisinin taban tesviye işleri üzerine kamış dikimi yapılarak, kanalizasyon suyunun havuza verilmesinin sağlandığını, böylece bölgedeki çevre kirliliğini ortadan kaldırdıklarını anlattı.

Başkan, "Göreve geldiğimiz gün iki adet Gülşehir'de, birer adet Karacaşar'da ve Tuzköy'de olmak üzere çalışmayan 4 adet arsenik arıtma cihazının bakım ve onarımlarını yaptırarak, içme sularımızdaki arsenik oranlarını Avrupa Birliğinin belirlediği normların altına çektik. Şu anda 4 adet arıtma tesisimiz çalışır vaziyettedir" dedi.

Belediye Başkanı sonradan katılan mahallelerle ilgili olarak, Karacaşar Mahallesinde bulunan ve tüm çevreye hitap eden un, bulgur, hamur yoğurma ve zavar yapma tesisinin kuruluşundan beri hiç değişmeyen 6 adet değirmen taşını değiştirdiklerini, Karacaşar ve Tuzköy Mahallelerine ait cenaze araçlarının bakım-onarımını yaparak modern hale getirdiklerini, sabık Tuzköy Belediyesinin 2005 yılından beri ödenmeyen 5 yıllık 88 bin 559 TL olan işçi ikramiyelerini ve aynı sabık belediyenin 2012 yılında aldığı kilitli parke için Nev Beton şirketine olan 7 bin TL borcu da ödediklerini,  Tuzköy Mahallesinin Afet Evleri Camisinin bahçe düzenlemesi ile yapı duvarlarının tamamının dübellenmesini yaptıklarını,  Tuzköy Mahallesindeki iki caddeye 2200 , ayrıca bir caminin çevresi ile eski ve yeni yerleşim yolunda bulunan alana 2400 metrekare kilitli parke taşı döşediklerini anlattı.

Başkan, HES Baraj Göleti nedeni ile kullanılamaz halde olan Sadabad Parkı ile ilgili olarak, park zemininin, göletin su kotu olan 902 kotuna yükseltilmesi için 1350 kamyonluk hafriyat dolgusu yapılarak kanalın su yüksekliğinin azaltıldığını, parkın temizliğinin düzenli olarak yapılmaya başlandığını söyleyerek, iki adet şelale siparişi verilip tekrar eski görkemli haline getirilmeye çalışıldığını salonda bulunanlara iletti.

Başkan, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kapalı Pazar Yeri projesi için ajanstan alınan hibeye ilaveten belediye kaynaklarından da harcama yapıldığını ve eksikliklerin giderilmeye çalışıldığını belirtti. Pazar Yerinin taşınıp taşınmaması amacıyla orada bulunanlara oylama yaptırarak, sonuca itibar etmeden esnafların zarar göreceği gerekçesiyle Pazar Yerinin taşınmasının zamana bırakılacağını aktardı.

Belediye araçlarının bakım-onarımlarının ve trafik sigortalarının yaptırıldığını bildiren Arısoy, toplanan çöplerin her gün Kapadokya Katı Atık Toplama Merkezine düzenli olarak gönderildiğini söyledi.

20 adet alüminyum modern otobüs duraklarının ilçe caddelerine yerleştirildiğini hatırlatan Başkan Arısoy, Açıksaray kavşağına göbek düzenlemesi, Çevre Yoluna bisiklet yürüyüş yolu yapıldığını, Kızılırmak Caddesine güneş enerjisi ile çalışan kedi gözü takıldığını anlattı.

Altyapı konusunda Arısoy, yüzde yüz hibeli kanalizasyon projelerini İller Bankasına teslim ettiklerini, yakın bir zamanda banka tarafından yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini, su şebeke projelerinin ise İller Bankası yönetiminden geçtiğini ve 16 Haziranda ihalesinin yapılacağını bildirdi.

Kaçak su kullanımına değinen Başkan Arısoy, kaçak su kullanımının önünü kesmek, kiracıların kullanıp ödemedikleri su borcundan ev sahiplerini kurtarmak, su  ve personel tasarrufu sağlamak için 2 milyon 100 bin liraya 36 ay vadeli akıllı su sayaçları alındığını hatırlatarak, sayaçlardan 5300 adedinin takıldığını, sayaçların 58 bin 500 TL olan aylık  taksidinin  8.sinin ödendiğini belirtti.

Şehir Kulübünün onarım ve bakımının yapılarak Ramazan ayına yetiştirilmeye çalışıldığını bildiren Başkan, sosyal etkinlikler kapsamında 2014 yılında Ramazan ayı iftar ve eğlence proğramı düzenlediklerini, bu yıl da 8 ülkeden 1500 katılımcı ile oryantiring yarışması organizasyonunun ilçemizde yapılmasını sağladıklarını söyledi.
Gülşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti: "Hes tarafından kapanan yollar tekrar açılacak, kanallar ıslah edilecektir.

Daha önceki dönemde yaptırılan ve durma noktasına gelen TOKİ inşatlarının, yaptığımız girişimler neticesinde kaldığı yerden tekrar ihale edilmesi için yoğun gayretler sarf edilmiş ve inşaatı tekrar başlatılmıştır.

Japonya Büyükelçiliği tarafından zihinsel engellilere yönelik yapılan proje kapsamında 98 bin Amerikan Doları hibe alınmış, yakın bir zamanda ihalesi yapılacaktır.

Kum ocağının geçmiş dönemden kalan 274 bin 840 TL Maliye borcunun 25 bin TL’si peşin ödenmiştir. Kalan borç 18 taksit yapılarak yapılandırılmış ve taksitlerimiz aksatılmadan ödenmektedir. Yine geçmiş dönemden kalan 85 bin TL akaryakıt ve 35 bin TL tamir-bakım alacakları bizim tarafımızdan ödenmiştir. Kum Ocağımızın şu anda 70 bin TL hazır alacağı bulunmaktadır. Önceki dönemde zarar eden işletmemiz, kar eder hale getirilmiştir. İkinci kum ocağımızın ruhsatları alınmıştır.

Orman Bakanlığından 8900 adet hibe ağaç alınmış, belediyemiz tarafından da 9030 adet fidan alınarak, toplam 17 bin 930 adet ağaç toprakla buluşturulmuştur. 

Dar gelirli vatandaşlarımız için konut yapma projemiz devam etmektedir."

Başkan Vahdi Arısoy, konuşmasını bitirdikten sonra bazı vatandaşların ve basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. 

Çevre temizliği ve yol ile ilgili sorulara, altyapı ve kanalizasyon projesinden dolayı sanayinin karşısı hariç taş döşeme işinin yapılmayacağını bildiren Başkan, kum ocağının daha önceki dönemde işletilmesi konusunda sorulan bir soruya ise "Biz geçmişle hesaplaşmaya gelmedik, daha önce zarar eden işletmeyi kara geçirdik ama 2007 yılında kum ocağında satış ile ilgili notlar mevcutken, 2009 yılından sonra elimizde ne bir fatura, ne bir belge, hiçbir şey yok. Burayı fazla kurcalamanın gereği de yok. Bunu Cenabı Allah'a havale etmekten başka elimizden birşey gelmiyor. Ben kendi dönemimde her ay gidiyorum, kum ocaklarının hesabını alıyorum" dedi.

Kanalizasyonla ilgili bir soruya verdiği cevapta Başkan, kanalizasyon ihalesinin bu yıl yapılabileceğini, su şebekesi ihalesinin de yetiştirilmeye çalışılacağını söyledi. Tuzköy Mahallesinde asbestli olan su borularının değiştirileceğini belirten Arısoy, sabık bir belediyemizde 12 arsenik cihazının hiç çalıştırılmadığını ve onlardan 11 adedinin paslanmış olduğunu bildirdi. "Halka iyi su içirmekten yanayız. Arsenik oranlarını AB'nin belirlediği orana çekebilmek için suda klor ve demiroksit kullanıyoruz. Ondan dolayı demirden kaynaklı suda biraz sarılık oluşabilir. Bundan endişe duymayın, sıkıntı yok. Şu anda suyumuzdaki arsenik oranı ve sertliği yüzde 7'ler civarında geliyor. Halkın sağlığı ile ilgili konularda tasarruf düşüncemiz yok. Bundan dolayı endişe etmeyin" diyen Arısoy, HES göletinin bataklık hali ile ilgili bir soruya da oradaki doğal yapıyı bozmadan çalışma yapılabileceği şeklinde DSİ'den Baten Enerjiye gönderilen bir yazı olduğunu ve bu konuda hiçbir şey yapılamayacağını, bir firmadan gelen içindeki kumlar karşılığında temizleme teklifini bile onların kabul etmediklerini, HES Göletinin ÇED Raporunun o zaman kaldırılmış ve Valiliğin ÇED Raporuna gerek bulunmadığını söylemiş olduğunu açıkladı. Arısoy, su motopomplarının elektrik giderlerinin 60 bin liradan aşağı düşmediğini söyleyerek, ne sabık Tuzköy Belediyesinin ne de Gülşehir Belediyesinin sözleşmelerinde elektrik giderleri ile ilgili hiçbir ibare olmadığı halde kendilerinin Baten Enerjiye talepte bulunarak elektrik bedelini üzerlerine almaları gerektiğini söylediklerini, ancak onların iki kanal ıslahı ile bir çiftçi yolunu yapmayı kabul ettiklerini, Başbakanın da gücünün yetmeyeceği Baten Enerjinin Cumhurbaşkanı düzeyinde çalışan bir firma olduğunu, böyle girişimleri rica ile, minnet ile gerçekleştirdiklerini, Vali Beye özellikle rica ederek ilerleme sağlayabildiklerini belirtti. HES'in verdiği zararın kalıcı olduğunu söyleyen Başkan, belediyenin ondan kaynaklı masrafları karşıladığını ve kanalın güvenlik önlemlerinin de alınacağını bildirdi.

Sorulan bir başka soruya Arısoy, mahalle çeşmelerinin büyük bir kısmını kapatacakları cevabını verdi. Bir soruya karşılık da, futbol takımının 3500 lira lisans parasını ödeyerek aktif hale getirdiklerini ifade etti. 




Bu haber 1646 defa okunmuştur.

Gülşehir Nöbetçi Eczaneleri
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI