Bugun...
Fatih Çiftçi’yle Vizyon Belediyeciliğini Konuştuk


İbrahim Selvi
 
 

facebook-paylas
Tarih: 27-08-2019 07:23
Gülşehir’in Ak Partili  genç Başkan’ı  Fatih Çiftçi...
 
Başkan Çiftçi’yle  Gülşehir’in bugününü ve  önümüzdeki  beş yıllık Başkanlık sürecinde,  ilçeye kazandırmayı planladığı projelerini  konuştuk.
 

-Sayın Çiftçi, Gülşehir için  ne gibi projelerin var ? ​Gülşehir’e kazandırmak  istediğin, ilçeye değer  katacak  yatırım fikirleriniz mutlaka vardır, bize bunlardan kısaca söz edermisiniz. 

 

-Herşeyden önce altyapı çalışmalarını ivedilikle tamamlamayı  planlıyoruz. 

 

İlçenin ikinci etap Karavezir mahallesi doğal gaz altyapı aboneliklerini  bir ay  gibi kısa bir zamanda  mahalle sakinlerimize kazandırdık. 

 

İlçemizin trafik akışını rahatlatmak adına büyük katkı sağlayacağına inandığım,  eski pazar yerini  doksan araçlık park yerine dönüştürdük. 

 

Diğer yandan  geçtiğimiz dönemde altyapısı tamamlanmış ve tamamlanacak cadde, sokak ve kaldırımların  bir an önce istenilen yapı ve düzene kavuşturulması için, Gülşehir Belediyesi bünyesinde taş ocağı açtık.  İhtiyaç olan  kilitli taş ve bordür taşını üreteceğiz. 

 

Kızılırmak vadisinin  Belediye Kademesine kadar olan bölümü islah çalışmalarını başlatacağımız gibi burasını da yeşil alan olarak bölge insanının hizmetine kazandıracağız. 

 

Yine,  mülkiyeti Belediyemize ait  olan  atıl durumdaki eski Motel binasını yıktık. Orası için de bir proje geliştirmeyi düşünüyoruz. 

 

Ayrıca Gülşehir’e daha kalıcı, ilçenin tasarım ve görselliğini artıracak ve bu bağlamda turizme açılmasına da katkı sağlayacak kent meydanı projemiz var. 

 

Halen kullandığımız ancak, hiç de verimli olmayan,  ilçemizin Tarihi  ve Kültürel Varlıklarından olan Karavezir Medresesi ve Camiisini gölgeleyen Belediye binasını yıkarak, bu alanı ve karşısındaki Kemerli Çarşıyı genişleterek Gülşehir’e bir meydan kazandırmak planımız var. 

 

Daha sonra, şu anda Kütüphane olarak kullanılan ancak, günümüz Kütüphane konseptini hiç de karşılamayan Karavezir Medresesini de   Gülşehir Müzesi olarak kazandırma düşüncemiz var. 

 
Ve Gülşehirimizi  yerli  ve yabancı  ziyaretçilerin ilgi odağı olmasına yönelik gayretli çalışmalarımıza kesintisiz devam edeceğiz.  
 
-Fatih Çiftçi Gülşehir’e kazandırmak istediği  hizmetlerini ve bu yönlü plan ve projelerinin bir bölümünü bizimle paylaştı. Kendisine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz. 
 
Gülşehir artık Kapadokya’nın diğer ilçelerinin yanında ve daha da ilerisinde olmayı hak ediyor.
 
Değerli Gülşehirli kardeşlerim, arkadaşlarım...
 
Bu bağlamda ilçemizin insanına da büyük sorumluluk düşmektedir. 
 
Şöyle ki;
 
Çevre temizliğine dikkat etmeliyiz.
 
Araçlarımızı daha düzenli park etmeli ve trafik düzenine katkı sağlamalıyız.
 
Kaldırımlara araçlarımızı park etmemeliyiz.
 
İlçemizdeki  Meslek Yüksek  Okuluna öğrenim görmeye gelen misafir gençlerimize nazik davranmayı ihmal etmemeliyiz ve  bu öğrencilerimizi koruyup kollamalıyız...


Bu yazı 694 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI