Bugun...
Kapadokya Gülşehir'deki Açıksaray Vadisi


İbrahim Selvi
 
 

facebook-paylas
Tarih: 27-08-2019 07:31
Kapadokya, coğrafi yapısı, tarihi ve kültürel  geçmişiyle dünyanın evrensel ve de  ortak  değerlerini içinde barındırmaktadır.
Bu öne çıkan farkındalık, Kapadokya’yı özellikle turizm sektöründe öne çıkartmaktadır.
Bugün  objektiflerinize açacağımız vadi Açıksaray,  Kapadokya’nın bu bağlamda saklı kenti...
Gülşehir’in bu bölgesini, içinde barındırdığı onlarca tarihi, kültürel yapı ve görselleriyle (resim, figür) yaşadığımız  modern çağın Antik Kapadokya’sı olarak tanımlarsak, Açıksaray vadisi ile diğer kaya yapısı St. Jean Kilisesi bu tanımı karşılamış olur.
İçerisinde onlarca kilise, manastır, saray, şirahane, ahır, askeri üs barındıran Açıksaray vadisi, Kapadokya turizm üssünün bir parçası olmayı,  Kapadokya coğrafyasının içine dahil edilmeyi  çoktan hak ediyor. 
Öyle inanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda Kapadokya bölgesi Türkiye’nin turizm üssü olacak ve de Akdeniz'deki deniz turizminin de önüne geçecektir.
Bu anlamda,  Kapadokya turizm coğrafyasının genişletilmesi, kapasitesinin artırılması, bölgede, gelen  konuklara sunulacak zengin kültürel varlıklar açısından da  konsepti çeşitlendirecek, değer katacaktır.
Dünyanın kültür merkezi, evrensel kültürün başkenti olma yolunda ivme kazanan Kapadokya turizmine, Açıksaray ve Gülşehir kazanılmalı, kazandırılmalıdır.
Siz ulusal ve yerel medya temsilcilerinin  bu etkinliğimize  vermiş olduğunuz katkıdan dolayı teşekkür ederim...


Bu yazı 653 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI