Bugun...
KURUM ZİYARETİ


İbrahim Selvi
 
 

facebook-paylas
Tarih: 28-05-2018 10:17

Cumhuriyet Halk Partisi Gülşehir İlçe Teşkilatına ziyarette bulunduk. Malum, Türkiye seçime gidiyor. Memleket heyecanlı. Biz de CHP ilçe teşkilatını ziyaret edelim, bu heyecana yakından tanık olalım duygularını, siyasetin amiral gemisine bağlı firkateynde havayı koklayalım, rüzgarı, siyaset denizinde olanı, rotaya yönelik iradeyi siz değerli okuyucular ile paylaşalım istedim.

CHP Gülşehir ilçe Başkanı Yakup Özmen İlçe başkanlığına Haziran 2014 yılında seçilmiş. Yaklaşık dört yıldır ilçe başkanlığı görevini yürütmekte. Aslen Gülşehirli, Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğünden emekli oldu. Gülşehir’de yeşil alanın oluşumunda, ormanlık alanların gelişmesi ve oluşturulmasında katkıda bulunmuş, emeği geçmiştir.

Biz, İlçe Başkanı Yakup beye sorduk. O da cevaplandırdı. Bize partisini, çalışmalarını, Gülşehir’de, Nevşehir’de ve Türkiye genelinde teşkilat, parti olarak yapabileceklerini, politikalarını anlattı.
Başkan ve ilçe teşkilatında görevli partililer heyecanlı, başaracakları yönünde kararlı duygulara sahip olduklarını gördüm. 

Gülşehir CHP İlçe Başkanı Sn. Özmen’e siyaseti, CHP politikalarını, seçimleri nasıl tanımladıklarını sorduk. Başkan da sorularımızı nezaketle cevaplarken çoğu konuları biz sormadan da anlattı...

-  Başkanım, Türkiye seçime gidiyor. CHP olarak Gülşehir’de nasıl çalışma yapıyorsunuz, politikalarınız nedir? Seçmeninize nasıl ulaşıyorsunuz?

•  Herşeyden önce, memleketimi, hemşehrilerimi, milletimi ve tüm CHP’ye gönül vermiş, partimizde hizmet beklentisi içinde olan yurtdaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ayrıca, size bizim sesimizi memleketimize duyurmasından dolayı teşekkür ederim.

Göreve geldiğim günden bu yana partim ve teşkilatım ile yakından ilgiliyim. Parti çalışmalarımın dışında memleketin sorunlarını, insanımızın ihtiyaç ve hizmet beklentisini yakından takip ediyor, ilgileniyorum. Geçtiğimiz hafta memleketimizi temsil edecek milletvekili adayımızı belirledik. Erken seçim kararından önce biliyorsunuz partimizin genel kongresi oldu. Genel Başkanlık seçim çalışmalarını yürüttük. Şimdi seçim çalışması başladı. Nevşehir CHP Milletvekili birinci sıra adayımız hukukçu hemşehrimiz Avukat Faruk Sarıaslan beyi aday olarak belirledik. İkinci sıra adayımız Fulya Gülşen Altınsoy ve üçüncü sıra vekil adayımız Mehmet Bilgin.

Kendimize inanıyoruz, ne yapacağımızı biliyoruz ve milletimizin bize güvendiğini, bu seçimlerde bizi tercih edeceklerine olan umudumuz büyük. Türkiye’de neler yapabileceğimize dair bir çok politikayı Başkan adayımız Sn. Muharrem İnce anlatıyor, tekrarlamak yerine ben de ilgili konulara değinmek isterim. Biz CHP’si olarak yüzümüzü medeniyete döndük, çağdaşlaşmak muasır bir millet yaratmak bizim inancımız. Adalet ve hukukun üstünlüğü bizim vazgeçilmezimiz. Parti ve partililer CHP’ye gönül veren insanlar olarak biz eğitimin, bilmenin fark yaratacağına, üniversitelerin çokluğu ile değil nitelikli olmasından yanayız.

- CHP’nin tarım politikası nedir? Özelleşen şeker fabrikalarını tekrar kamulaştıracağız demektesiniz; bunun gerekçesi nedir ?

• Biz, üretimden, üreticiden yanayız; kısaca özelleşen kurum, üreticiyi, çalışanı asgari ücrete mahkum ederek patronu zenginleştiriyor. Devlet şirket mantığı ile yönetilmez. Bugün kar etmiyor mantığı ile hareketle önünüze gelen kamu kuruluşlarını satıyoruz. İyi de, bu işletmede çalışanlar yüksek gelir elde ediyor, üretici kazanabileceği fiyattan ürününü satabiliyor. Burada kabul edilmeyen, özelleştirilerek üreticiyi ve çalışanı fakirleştirmek. Biz insanımızdan, üreticiden yana politika üretmek zorunluğunu hissetmek durumundayız.

Birşey daha var; hala satmaya devam ettiğimiz kurumların yerine kazandırılmaya çalışılan mantık, politika nedir, biliyor musunuz? Yaratılmaya çalışılan global şirketleri işçinin, çalışanın emeğinden alıp, esnafın vergisinden alıp bunları finanse etmek. Geçmişte sübvanse ettiğimiz kamu iştirakleri yerine köprü, otoyol, şehir hastahaneleri finanse edilmekte, çalışanlar asgari ücrete mahkum edilmekte. Biz iktidar olduğumuzda global şirketleri biz de finanse edeceğiz, dünya ile rekabet edecek markalar yaratacağız ama, bunu işçinin, esnafın alın teriyle değil, üniversitelerde AR-GE yaparak, katma değeri yüksek teknoloji üreterek yapacağız. Otoyol ve köprü, şehir hastanesiyle değil.

Doğrusu biz Gülşehir İlçe ve Nevşehir parti teşkilatı olarak Türkiye’nin genel politikası dışında Nevşehir’de ne yapabiliriz, ilimizin şehir ekonomisini nasıl iyileştirir, bölgenin hafızasını nasıl muhafaza ederiz bunun kaygısını gütmekte, bu yönlü politika üretmek durumundayız. Mevcut hükümet, İstanbul, Ankara, Antalya ve Doğu, Güneydoğu demekte. Nevşehir unutulmuş belde, Nevşehir Kapadokya ötelenmiş turizm bölgesi.

İşte, hemen yanı başımızda Kayseri, Aksaray ve Kırıkkale, Ankara. Bu vilayetlerde olanlara bakın. Kırıkkale, rafineri var; savunma sanayi yatırımlarının birçoğu. Ankara Ostim, yaklaşık cirosu on milyar dolara ulaşan savunma sanayi yatırımları var. 

Peki; Nevşehir’e bu yatırımların bir kısmı alınamaz mı? Hızlı tren alınamaz mıydı? Hayır hiçbirisi yok… Biz Nevşehir - Gülşehir arası yan yoldan, otobüs durağından, ilin, ilçenin altyapı eksiklerini konuşuyoruz. 

-  Sayın Özmen, mülakatımızı bağlayacak olursak, son söz ne dersiniz?

• Memleketimi, milletimi seviyorum. Bu özel hassasiyet içeren seçimi CHP olarak çok önemsiyorum. Nevşehir halkına ve partilime, seçmenime inanıyorum. Bu seçimde Nevşehir’de üç sıfır yapacağız. Hiç kimse bölge seçmenini cepte garanti görüp ardından da bölgeye ilgisiz kalma gafletinde olamaz, olmamalı… Nevşehir seçmeni bu seçimlerde, bu ihmalin cevabını vereceğine inanıyorum.  Seçmenimizi unutup, bölgeye ilgisiz kalanları, Nevşehir de unutur. Bölgesine yatırım yapacak, bölgeyi Kapadokya’yı önemseyen, bu yönlü politika üreten, üretecek olan siyasi parti biziz ve hemşehrilerimizin CHP’yi tercih edeceğine inancım tamdır. 

Bu vesileyle  hemşehrilerimi sevgi ve saygıyla selamlar, sağlık esenlik dilerim. 24 Haziran seçmenimizin karar günü. İnanıyorum ki Nevşehir bizi tercih edecek; bölge kazanacak!

Herşey Türkiye için, Nevşehir’imiz için.  

Barış ve istikrar gelecek...



Bu yazı 994 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI