Bugun...
Turizm Filmleri Festivali


İbrahim Selvi
 
 

facebook-paylas
Tarih: 05-06-2021 09:25

Kapadokya'da Uluslararası Turizm Filmleri Festivali'nin 6.’sı düzenlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Tanıtma Derneği (TANITMADER) koordinasyonunda bu yıl 6. kez düzenlenen 'Uluslararası Turizm Filmleri Festivali  gerçekleştirildi. 

Resim

Festival açılışına Vali İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Festival Başkanı Can Saraçoğlu, CIFFT Federasyonu Başkanı Alexander Kammel ve CIFFT Federasyonu Genel Sekreteri Hugo Marcos ve ilgili  diğer davetli misafirler katıldı. 

Festivalin açılışını yerel ve ulusal'da geniş kapsamlı basın mensubu da  takip etti. 

Resim

Kapadokya Alan Başkanlığı'nın konferans salonunda düzenlenen basın açıklamasının ardında,  koordinasyon ekibi ve davetliler  kısa film görsellerini izlemek üzere Nevşehir Kalesi’ne geçti. 

Kale’ de   Festivale katılan çok sayıdaki filmlerin çekimlerindeki kısa  görseller izlenime sunuldu. 

Gösterime sunulan  Festival Filmlerinin kısa görsellerinin  hepsi çok  güzeldi ançak, Kapadokya bölgesindeki  çekimler oldukça etkileyiciydi. Hayran olmamak elde değil. 

İnsanı oturduğu yerden alıp zamanın aşındırdığı  tepelere, vadilere ve hiç bir ressamın  hayal edip tuvalleştiremeyeceği  büyüleyici bir atmosferin  içine, daha da derinliklerine çekerek, ruhumuzu yaşadığımız zamanın ve mekanın dışına çıkartmayı başarıyor. 

Resim

Kapadokya ; Türkiye’nin değeri, Nevşehir’in kültürel varlığı.

Film Festivali  Kapadokya için oldukça büyük bir adım. 

Şurası var ki, Kapadokya’yı dünyaya tanıtma uğraşısı kaygımız olmamalı çünkü, Kapadokya’yı dünya bizden çok  daha iyi biliyor, buna inanıyorum. 

 

Bizim kaygımız, Kapadokya’daki kültürel varlıkları korumak yurt içinde ve dışında bölgeye  gelen Turistlerin, memnun kalabilecekleri  koşulları sağlamak olmalıdır. 

Bu koşullar sağlandığında  bölgenin  Turizm  gelirleri ve buna bağlı yatırımları da  artacaktır. 

Böylelikle kent ekonomisinede büyük mali  katkı sağlanacaktır. 

Evet, bunu da başaracağımıza inanıyorum, neden olmasın? Niçin başaramayalım? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İnanırsak, başaramayacağımız hiç bir şey yok, şahsen ben hayal bile edemeyeceğimiz işleri milletimizin üstesinden geleceğine  yürekten inanıyorum. 

Kapadokya’da Uluslararası nitelikte bu başarılı festivali düzenlemeyi başaran Turizm Bakanlığımızı, Nevşehir Valiliği   ve Nevşehir Belediyesi’ni yürekten tebrik ediyor başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. 



Bu yazı 506 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI